zo. jan 29th, 2023
sporten en energie verbranden

Veel mensen sporten omdat ze het leuk vinden of omdat ze fit willen blijven. Echter zijn er ook veel mensen die sporten om juist fit te worden. Waarbij de hoofdreden vaak is om gewicht kwijt te raken. Dit is natuurlijk niet voor niets, met sporten verbruik je nu eenmaal meer energie dan helemaal niets doen. Doordat je lichaam meer energie nodig heeft zullen er calorie├źn verbrand worden. Waarbij het de voorkeur heeft dat dit calorie├źn zullen zijn die opgeslagen zijn in vet.

Sporten alleen niet genoeg om fit te worden

Ondanks dat sporten goed kan helpen om fit te worden en om gewicht te verliezen. Dient er ook rekening gehouden te worden met welk eten en drinken er geconsumeerd wordt. Voeding heeft namelijk sterk te maken met de fitheid van een persoon en hoeveel vet er wordt opgeslagen. Te veel voeding welke veel energie geven, zal ervoor zorgen dat de overbodige energie wordt opgeslagen. Waardoor er meer lichaamsvet ontstaat.

Er dient dan ook rekening gehouden te worden wat men eet en drinkt naast het sporten, om zo een goed resultaat te behalen. Iets wat er niet aankomt hoeft er natuurlijk ook niet af. Alleen is het wel zaak om voldoende gezonde eten te consumeren. Om na te gaan of je gezond eet, kun je gebruikmaken van de website van het voedingscentrum. Hier kun je de schijf van 5 vinden, waar precies te zien is welke voedingstoffen er gezond zijn.

Meer energie verbruiken met sporten

Als het je niet uitmaakt wat je doet met sporten, als je maar in korte tijd het grootste resultaat behaald. Zijn er een aantal sporten en bewegingen die je kunt doen om in zo kort mogelijke tijd, zo veel mogelijk energie te verbruiken.

Zou zo je kunnen:

  1. Touwtjespringen
  2. Hardlopen
  3. Roeiapparaat
  4. Crosstrainer
  5. Hometrainer

Door adminde