zo. jan 29th, 2023

Veel mensen vragen zich af wat nu echt gezond eten is. Door een speurtocht op het internet wordt men een stuk wijzer gemaakt. Het is hierbij echter maar net welke website er gelezen wordt. De gezondheidsbranche is er namelijk eentje die al jaren erg lucratief is voor ondernemers. Hierdoor zijn er door de jaren heen al vele diƫten voorbij gekomen.

Waardoor je altijd weer iets anders te horen of te lezen krijgt. Hierdoor is het enorm lastig om nu te achterhalen wat er echt gezond is en wat niet. Gelukkig zijn er ook onderzoeken te vinden en is er de website van het voedingscentrum en bijvoorbeeld thuisarts.nl. Waardoor je een stuk beter informatie kunt achterhalen dan een of ander blog van iemand die een dieet probeert te verkopen.

Wat is nu gezonde voeding?

Dat is eigenlijk redelijk gemakkelijk te achterhalen door te kijken wat de schijf van vijf zegt van het voedingscentrum. Hun houden namelijk bij welke voedingstoffen bijdragen aan een gezond dieet. Door de jaren is de schijf van vijf iets veranderd, dit komt doordat er met de tijd meer kennis is vergaard over bepaalde voedingstoffen. Hierdoor heb je altijd een up to date lijstje met voedingsmiddelen welke een positieve werking hebben op je gezondheid.

Geen bewerkt voedsel

Als je er als leek over nadenkt, zou je eigenlijk ook al redelijk snel tot de conclusie kunnen komen wat er gezond is en wat niet. Te veel van iets is namelijk vrijwel altijd slecht. Een gevarieerd dieet met gezond eten is dan ook voor de hand liggend. Daarnaast zijn originele voedingstoffen gezonder dan bewerkte. Denk hierbij aan voeding die in de fabriek gemaakt is waar bijvoorbeeld suikers aan toegevoegd zijn. Het is dan ook voor de hand liggend dat het eten van groentes, fruit, zaden en noten een stuk gezonder is dan producten welke uit een fabriek komen.

Door adminde