zo. jan 29th, 2023

Het is algemeen bekend dat er verschillende soorten mineralen bestaan. Eén van deze mineralen zijn de zogenaamde nano mineralen. Voor het woord nano geldt dat ze verwijst naar een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Uiteraard spreekt het voor zich dat hiervan bekend is dat ze opgenomen kunnen worden door water zonder dat de bestanddelen daarbij naar de bodem zinken. Het gebruik van dit type mineralen kan er in de praktijk voor zorgen dat je kan rekenen op best een aantal niet onbelangrijke voordelen. Wat deze voordelen nu exact zijn ontdek je hieronder.

Een eerste kennismaking met nano mineralen

Laat ons in eerste instantie nog even verder gaan met de introductie over wat nano mineralen nu precies zijn. Het gaat hierbij aldus om mineralen die beschikken over een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Deze kunnen aanzienlijk beter worden geabsorbeerd in vergelijking met bijvoorbeeld pillen en poeders. Bovendien blijken ze in de praktijk ook vaak een goede oplossing te bieden voor mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met spijsverteringsproblemen.

De absorptie van niet alleen vitaminen, maar ook mineralen kan daardoor aanzienlijk worden verstoord. Het is bewezen dat mineralen uit gesteenten evenals uit kleisoorten slechts voor tussen de 20 en 40 procent kunnen worden geabsorbeerd. Voor mineralen geldt dat ze vaak gebonden zijn aan (amino)zuren die de absorptie kunnen verbeteren. Voor de zogenaamde gecheleerde mineralen geldt dat ze kunnen worden geabsorbeerd voor tussen de 50 en 60 procent.

Volledige absorptie

Ondanks het feit dat de hierboven aangegeven absorptie helemaal niet slecht hoeft te zijn is het natuurlijk wel zo dat het nog altijd beter kan. Daar kunnen de nano mineralen voor zorgen. Voor dit type mineralen geldt namelijk dat ze voor de volle honderd procent geabsorbeerd kunnen worden. Op het ogenblik dat de vloeistof even in de mond vastgehouden wordt voordat je het doorslikt is het zo dat de mineralen onmiddellijk in het lichaam opgenomen kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat ze ook instant door het lichaam gebruikt kunnen worden. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant.

Waar hebben nano mineralen een uitwerking op?

Van mineralen en dus ook van nano mineralen is bekend dat ze een uitwerking kunnen hebben op tal van verschillende aspecten van ons lichaam. In principe maken we wat dat betreft een onderscheid tussen drie verschillende functies. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Er wordt structuur gegeven aan de botten en de tanden;
  2. Ze zorgen mee voor het handhaven van een normaal hartritme:
  3. Ze regelen het zogenaamde cellulaire metabolisme;

Voor ons lichaam geldt dat ze zowel mineralen evenals sporenelementen nodig heeft. Het gaat hierbij dan om respectievelijk meer dan 100mg en minder dan 100mg per dag. De belangrijkste mineralen die er bestaan zijn niet alleen calcium en magnesium, maar ook natrium, kalium en fosfor. Voor sporenelementen geldt dan weer dat we een onderscheid maken tussen de hieronder terug te vinden opties:

  • IJzer;
  • Zink;
  • Koper;
  • Mangaan;
  • Jodium;

Bovenstaand lijstje met sporenelementen is uiteraard niet alles. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog chroom en selenium, etc. In ieder geval, hopelijk heeft de informatie op deze pagina je heel wat bijgebracht over wat nano mineralen nu precies zijn en wat ze zo interessant maakt.

Door adminde