zo. jan 29th, 2023
zwemmen voordelen

Wanneer je gaat kijken naar sporten welke goed zijn om energie kwijt te raken, dan kom je vast en zeker zwemmen tegen. Al is het niet de sport die de meeste energie kost per uur, maar het is er wel een die door veel mensen gedaan kunnen worden. Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen, zoals hieronder te lezen is.

Zwemmen is goed voor je gezondheid

Oké, deze kun je eigenlijk bij de meeste sporten wel neerzetten. Echter bij zwemmen zul je veel spieren in je lichaam gebruiken, waardoor dit goed is voor veel spieren. Zwemmen is daarnaast een cardiovasculaire training, of te wel een training die de stemming verbeterd.

Aardig wat calorieën per uur verbranden

Met touwtjespringen en hardlopen zul je in een uur een stukje meer energie verbranden. Echter is het voor veel mensen niet vol te houden. Daarnaast voor de mensen die het wel kunnen, speelt er alsnog het gevaar van blessures. Hardlopen en touwtjespringen vergen nu eenmaal veel van de gewrichten, schenen en benen. Telkens komt je volle gewicht namelijk op je onderlichaam terecht, bij iedere stap die je maakt. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je op de lange termijn met zwemmen meer energie kwijtraakt, dan met touwtjespringen en hardlopen. Simpelweg omdat zwemmen een heel stuk minder blessuregevoelig is. Daarnaast is het verschil niet eens zo groot qua calorie verbruik, met zwemmen is het namelijk mogelijk om 500 calorieën per uur te verbranden.

Sterkere spieren door zwemmen

Door te zwemmen zul je veel spieren gebruiken, welke daardoor versterkt worden. Denk er hierbij wel aan dat je niet gaat liggen dobberen in het zwembad, maar blijf baantjes trekken totdat de tijd voorbij is. Door zo te zwemmen zul je merken dat je over je gehele lichaam spiermassa op zult bouwen. Door af te wisselen in de slagen waarmee je zwemt, zul je jouw spieren op verschillende manieren gebruiken. Hierdoor zullen nog meer spieren er baat bij hebben en sterker worden.

Door adminde