zo. jan 29th, 2023
goed slapen belangrijk

Slaap is een best wel apart fenomeen als je erover nadenkt. Voor ongeveer 30% van je leven zul je met je ogendicht op een bed liggen. Waarbij er gemiddeld genomen tussen de 7 en 9 uur achterelkaar geslapen wordt. Een goede nachtrust blijkt echter enorm belangrijk te zijn voor mensen die zich goed willen voelen tijdens hun leven. Ondanks dat het veel tijd in beslag neemt, is het dus sterk aan te raden om er voldoende tijd aan te spenderen.

Gezonde hersenen

Een goede slaap is bevorderend voor de hersenen. Op de website van de hersen stichting is hier meer over te lezen. Tevens is er te lezen dat eigenlijk veel mensen geen goede slapers zijn. Ondanks dat ze er veel tijd aan besteden. Meer dan 60 procent van de mensen blijkt aan te geven dat ze niet geheel tevreden zijn over hun slaap.

Lastig in slaap komen

Door meer over slapen te lezen, zal je er al vlot achter komen dat veel mensen vooral moeite hebben met in slaap komen en een kleiner gedeelte heeft ook moeite met in slaap blijven. Hierbij zijn er een aantal mogelijkheden om het in slaap komen te vergemakkelijken.

Tip: Gebruik een witte ruis machine om beter in slaap te komen

Ga op vaste tijden naar bed

Daar standaard om een bepaalde tijd naar bed te gaan, zul je lichaam en geest hieraan gewend raken. Waardoor je gemakkelijker in slaap kunt komen.

Voorkom fel licht voor het slapen

Beter voorkom je veel fel licht een uur voor het slapen gaan. Hierbij dien je ook te denken aan een tv of een telefoonscherm. Door fel licht zal je namelijk langer wakker blijven. Terwijl je juist wil dat je lichaam en geest zich gaan klaarmaken om te slapen. Doordat het donker wordt, zal je lichaam namelijk stofjes aanmaken waardoor de slaap vanzelf opkomt.

Door adminde