zo. jan 29th, 2023
nekpijn

Een blessure oplopen is al erg genoeg, want hierdoor kun je best een poosje uit de roulatie zijn. Erg vervelend, maar er zijn tips die je kunnen helpen om blessures te voorkomen, want eerlijk gezegd is voorkomen beter dan genezen. Jij wilt net als vele anderen gewoon blijven sporten en niet maanden niet kunnen sporten, omdat je een blessure hebt opgelopen. Daarom is het belangrijk te kijken wat je kunt doen tegen blessures. Wij vertellen je in deze blog meer over het voorkomen van blessures, lees deze tips dus snel door.

Maak een helder schema

Door het toepassen van een trainingsschema, voorkom je dat je te veel sport in één keer. Het is belangrijk om het sporten geleidelijk aan op te bouwen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je in korte tijd de spieren overbelast.

Begin met een warming-up

Een warming-up is ervoor om je spieren langzaam op te warmen, zodat je een goede manier van sporten kunt volgen. Door het toepassen van een warming-up, kun jij het sporten beter volhouden en zul je niet zo gemakkelijk blessures oplopen.

De juiste oefeningen

Kies altijd voor de juiste oefeningen, hiermee bedoelen we dat het verstandig is te kiezen voor oefeningen die aansluiten bij de sport die je beoefent. Door de onjuiste oefeningen kun je namelijk te maken krijgen met blessures of andere ongemakken.

Goede hardloopschoenen

Als jij bijvoorbeeld hardlopen als sport beoefend dan is het verstandig goede hardloopschoenen te gebruiken. Goede hardloopschoenen dames bestellen of juist voor de heren hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Laat je altijd goed informeren.

Doe na het sporten altijd een cooling down

Als je klaar bent met sporten is het verstandig een cooling down te doen. Zo zorg je ervoor dat je niet abrupt stopt met sporten, maar zorg je ook goed voor je lichaam. Een andere belangrijke tip, drink veel water!

Sport regelmatig

Als je regelmatig sport en het onderhoud, zul je minder snel te maken krijgen met klachten of blessures. Zorg er, daarom voor dat je regelmatig sport. Bijvoorbeeld iedere week tweemaal sporten, meer mag natuurlijk ook!

Door adminde